Νέα έρευνα δείχνει τον τρόπο για να ζήσεις περισσότερα και καλύτερα χρόνιαΔεν είναι μυστικό, δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει. Όσο όμως διαβάζεις μελέτες που υποστηρίζουν τη δύναμη της διατροφής, τόσο θα πείθεσαι να τρως καλύτερα. Είναι πλέον δεδομένο πως η ποιότητα και οι διατροφικές σου επιλογές επηρεάζουν το πόσο καλά και πόσα χρόνια θα ζήσεις.

 

Είσαι αυτό που τρως

Σε ένα βαθμό, το να γεράσεις με υγεία εξαρτάται από το τι τρως. Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο έρευνας και πρόληψης (Centers for Disease Control and Prevention - CDC), ένας στους τέσσερις θανάτους στο δυτικό κόσμο οφείλεται σε καρδιοπάθεια, τη βασική αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες κινδύνου συγκαταλέγονται η παχυσαρκία, η υψηλή χοληστερόλη και αρτηριακή πίεση και η κακή διατροφή – με τα πρώτα τρία να συνδέονται συχνά με το τελευταίο.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, οι ερευνητές που έχουν μελετήσει τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την υγεία έχουν αναδείξει τα οφέλη της μεσογειακής δίαιτας, που δίνει έμφαση στα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά, το ελαιόλαδο και το ψάρι ενώ περιλαμβάνει μικρότερες ποσότητες κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικά.

«Η εικόνα που πρόβαλε από όλες τις μελέτες ήταν πως η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή συμβάλει στην υγεία και την ευημερία», επισήμανε ο διαιτολόγος του Χάρβαρντ Walter Willett. Οι ερευνητές θεωρούν επίσης ευεργετικές για την υγεία και το προσδόκιμο επιβίωσης τη χορτοφαγική και την ασιατική διατροφή. Ωστόσο η μεσογειακή θεωρείται ανώτερη, καθώς η ασιατική δίαιτα περιλαμβάνει αρκετό αλάτι και άμυλο, ενώ η χορτοφαγική έχει ελλείψεις σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

ΠΗΓΗ:https://gr.askmen.com/sumboules-ugeias/1114478/article/nea-ereuna-deikhnei-ton-tropo-gia-na-zeseis-perissotera-kai


Contact us
How to visit us
Contact details
  • Address:
    Απάκης Ξενοφών | Αναλυτής προγραμματιστής Βουλγαροκτώνου 7 Βόλος | 38446
  • Telephones:
    (+30) 24210 65025 (+30) 693 77 96 505
  • e-mail :
    xenofon@xenofon.gr