Έρευνα δείχνει τι σκέφτονται οι άντρες για τις έξυπνες γυναίκεςΘα έχεις πάρει σίγουρα κάπου το αυτί σου το κλισέ «Καλός στη θεωρία, αλλά από πράξη τίποτα». Πώς μας ήρθε τώρα αυτό θα αναρωτηθείς και με το δίκιο σου. Είναι βλέπεις που διαβάσαμε την ακόλουθη έρευνα του πανεπιστημίου του Μπάφαλο, σύμφωνα με την οποία οι άντρες βρίσκουν τις έξυπνες γυναίκες απίστευτα σέξι, ωστόσο, μόνο στη θεωρία. Γιατί στην πράξη τελικά, μία ευφυής γυναίκα περισσότερο τους απωθεί, παρά τους ελκύει.

Πιο συγκεκριμένα...

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Personality and Social Psychology Bulletin και επικεφαλής της ήταν η καθηγήτρια Lora Park αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ενώ όποιον άντρα κι αν ρωτήσει κανείς θα λάβει την απάντηση ότι θέλει δίπλα του μια έξυπνη γυναίκα, όταν έρχεται τελικά η στιγμή να κάνει κάτι μαζί της, κάτι τον κρατάει πίσω.

Η αιτία έχει όνομα: «ψυχολογική απόσταση», όταν δηλαδή τα άτομα βασίζονται σε περιλήψεις για να αποφασίσουν για ένα γεγονός που είναι μακρινό ή υποθετικό. Υποθετικά λοιπόν μιλώντας δεν υπάρχει αρσενικό που να μην γουστάρει θηλυκό που «στροφάρει» το μυαλό του. Πρακτικά, όμως, όταν η απόσταση εκμηδενιστεί και βρεθεί τετ α τετ με εκείνη, αλλάζει γνώμη και δείχνει λιγότερο ρομαντικό ενδιαφέρον από πριν.

Όπως εξηγεί η Park, «αυτό συμβαίνει γιατί ο άντρας εκείνη τη στιγμή της αλληλεπίδρασής του με την ευφυή γυναίκα μπορεί να αισθανθεί μια “στιγμιαία μετατόπιση αξιολόγησης” του, που θα τον κάνει να νιώσει μικρότερη έλξη. Με απλά λόγια, αισθάνεται ξαφνικά ανασφαλής, ότι δεν είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και λιγότερο σίγουρος για τον εαυτό του».

Τα συμπεράσματα δικά σου.

ΠΗΓΗ:https://gr.askmen.com/aporia-tes-ebdomadas/1111382/article/ereuna-deikhnei-ti-skephtontai-oi-antres-gia-tis-exupnes-gun


Contact us
How to visit us
Contact details
  • Address:
    Απάκης Ξενοφών | Αναλυτής προγραμματιστής Βουλγαροκτώνου 7 Βόλος | 38446
  • Telephones:
    (+30) 24210 65025 (+30) 693 77 96 505
  • e-mail :
    xenofon@xenofon.gr