Γιατί δεν πηγαίνεις γυμναστήριο, άσε την επιστήμη να το γνωρίζει καλύτεραΠώς πάνε άραγε τα resolutions, που είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου με την άφιξη της νέας χρονιάς; Καλά; Ένα από αυτά ήταν σίγουρα να φροντίζεις περισσότερο το σώμα σου και ως εκ τούτου να πηγαίνεις περισσότερο γυμναστήριο. Όχι όπως πέρυσι, που είχες κάνει ετήσια συνδρομή και δεν πήγες παρά μόνο μερικές φορές που μετρώνται στα δάχτυλα τους ενός χεριού.

Δυστυχώς για σένα, αν δεν έχει αλλάξει μέσα σ' αυτούς τους μήνες κάτι σε σημαντικό βαθμό στην καθημερινότητά σου, το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος/του χρόνου/ του παραχρόνου. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατη έρευνα που διενεργήθη σε δείγμα 1000 αντρών και γυναικών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματά της, το 51,4% των ατόμων αποφεύγουν το γυμναστήριο λόγω άγχους και φόβου αποδοχής. Από που προκύπτει αυτός ο φόβος δεν είναι ξεκάθαρο αλλά το πιο προφανές είναι αυτό που στο χωριό μου ονομάζουν body shaming.

Κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτείς πως ζούμε στην εποχή -ειδικά στις ΗΠΑ- των Instagram belfies, των glamour models (μην τις ξαναπείς βίζιτες τις κοπέλες) και των six-packs. Γι' αυτό και όσοι αποφεύγουν το γυμναστήριο, παρότι έχουν εγγραφεί σε αυτό, νιώθουν λιγότερο ελκυστικοί, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της έρευνας.

Ένας άλλος λόγος είναι πως πολλοί είναι πρωτάρηδες και δεν ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν: Περπατούν στο διάδρομο και βλέπουν όλα αυτά τα όργανα και τα μηχανήματα και δεν έχουν ιδέα, σε σημείο που μοιάζει μια τρομακτική εμπειρία όλο αυτό. Στην ίδια έρευνα, το 1/10 των συμμετεχόντων αφορά τα αδιάκριτα βλέμματα των υπολοίπων, σε σημείο που νιώθουν να κρίνονται σε κάθε τους βήμα.

Όπως και να έχει, αν έχεις αποφασίσει να γυμναστείς, μη διστάσεις να στηρίξεις την απόφασή σου, επικεντρωμένος καθαρά στη δική σου δουλειά.

 

ΠΗΓΗ:https://gr.askmen.com/fitness-tips/1112927/article/giati-den-pegaineis-gumnasterio-ase-ten-episteme-na-to-gnori


Contact us
How to visit us
Contact details
  • Address:
    Απάκης Ξενοφών | Αναλυτής προγραμματιστής Βουλγαροκτώνου 7 Βόλος | 38446
  • Telephones:
    (+30) 24210 65025 (+30) 693 77 96 505
  • e-mail :
    xenofon@xenofon.gr