Τι συμβαίνει στο σώμα και στο μυαλό σου όταν φτάνεις σε οργασμόΚατά τη διάρκεια του σεξ, αυτό το μαγικό, έντονο σωματικό και συναισθηματικό κρεσέντο που αισθάνεσαι μπορεί, αρκετά κατανοητά, να σε κάνει να «θολώσεις», να σε βάλει σε "trance". Γι' αυτό και ερευνητές στο Northwestern University του Illinois αποφάσισαν να εξερευνήσουν το τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλο μας και στο σώμα μας όταν φτάνουμε το μεγάλο «Ο» (οργασμό, φυσικά).

Ο συγγραφέας της έρευνας, Adam Safron, ανακάλυψε ότι οι «σεξουαλικοί ρυθμοί» επηρεάζουν την εγκεφαλική μας δραστηριότητα και «ξυπνούν» μία πνευματική έκσταση. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, οι νευρώνες μας είναι τόσο συγκεντρωμένοι που μπλοκάρουν όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις μας.

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι η επανάληψη οδηγεί στον οργασμό, και ανακάλυψε πως αυτό συμβαίνει επειδή ο συνεχής ερεθισμός των νευρώνων σε μία συγκεκριμένη ταχύτητα τους βοηθάει να συγκεντρωθούν.

Ο Safron εξήγησε στην Daily Mail πώς τα ευρήματα τους έχουν αλλάξει τις πεποιθήσεις για την εγκεφαλική δραστηριότητα και τους οργασμούς: «Το σεξ είναι μία πηγή ευχάριστων αισθήσεων και συναισθηματικού δεσίματος αλλά πέρα από αυτό, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία αλλαγή της κατάστασης της συνείδησης. Η ιδέα ότι οι σεξουαλικές μας εμπειρίες είναι σαν περιπτώσεις έκστασης είναι αρκετά παλιά, και αποδεικνύεται πως στηρίζεται από μοντέρνες αντιλήψεις της νευροεπιστήμης. Και παρόλο που μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, δεν περίμενα να ανακαλύψω ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μοιάζει τόσο πολύ με τον χορό και τη μουσική, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη φύση τους, αλλά και στο ότι από εξελικτικής άποψης, η ικανότητα να κρατήσεις έναν ρυθμό μπορεί να αποτελέσει τεστ για τη συμβατότητα πιθανών συντρόφων».

Πηγή:http://gr.askmen.com/inhermind/1107137/article/ti-sumbainei-sto-soma-kai-sto-mualo-sou-otan-phtaneis-se-org


Contact us
How to visit us
Contact details
  • Address:
    Απάκης Ξενοφών | Αναλυτής προγραμματιστής Βουλγαροκτώνου 7 Βόλος | 38446
  • Telephones:
    (+30) 24210 65025 (+30) 693 77 96 505
  • e-mail :
    xenofon@xenofon.gr